Hapanleivät

Eilamari leipoo mehevät ja maukkaat tummat leivät luontaisesti gluteenittomista aineksista. Kaikki hapanleipämme ovat hiivattomia.

Tuotteen nimen jälkeen suluissa leipomon lyhenne tilaamista helpottamaan
Esim.
HL 1 = Hertta reikäleipä 1 kpl
H 3 =  3 x Hertta hapanleipänen 4 kpl
H 2 kg = 2 x Hertta 1 kg:n pussi


Hertta hapanleipä (H)

Hertta on perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, jossa on rehti "rukiinen" maku. Hertan tunnistaa sydänkuvioista pinnalla.Hertta.jpg

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, maissijauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: Reikäleipä (n. 400 g), kiloleipä (16-17 kpl eli 1 kg reissareita) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 240 g)


Ruutu kuminahapanleipä (R)

Ruutu on hapanleivistämme tummin ja maustettu kuminalla. Ruudun tunnistaa ruutukuvioinnista. Se muistuttaa maultaan, väriltään ja rakenteeltaan erehdyttävästi Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa suosittua kuminaruisleipää. Myös Ruutu on (luontaisesti) gluteenitonta eli keliaakikoillekin sopivaa.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, kumina, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: Reikäleipä (n. 450 g), kiloleipä (16-17 kpl eli 1 kg reissareita) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 240 g)


Toivo hapanleipä (TO)

Toivo on hapanleipäperheen uusin tulokas: tumma ja miedommin hapan hapanleipä, joka leivotaan tattarista ja ravinteikkaasta tummasta tefjauhosta. Pyöreän Toivon tunnistaa ankkurikuvioinnista leivän pinnalla.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, tumma tefjauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,0 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: kiloleipä (16-17 kpl eli 1 kg reissareita) neljän kappaleen pikkupussi (n. 260 g) ja osana hapanleipäkimaraa (leipomon suoramyyntituote)


Tapio hapanleipä (T)

Tapio on mutkaton ja maukas hapanleipä, joka leivotaan yksinomaan tattarista. Tattarin ominaisuus on sen maltillisempi vaikutus verensokeriin. Tapio-leipäset ovat sydämenmuotoisia.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, pellavansiemenrouhe, psyllium, vuorisuola (n. 0,9 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: Reikäleipä (n. 360 g), kiloleipä (16-17 kpl eli 1 kg reissareita) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 260 g) 

tarjoiluehdotus_leipa_teh.jpg

Kuvassa tarjoiluehdotus:
tuore Tapio hapanleipä, perunasalaattia,
persiljaa ja kukkivaa oreganoa.


Eväkäs (E)

Eväkäs on perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, jonka happamuus perustuu Hertan tavoin riisiin. Eväkäs on ruispalojen mallinen ja siksi näppärä juuri eväsleipänä. Sen tunnistaa kalan kuvasta pinnalla. Eväkäs on kermatoffeen väristä.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium, vuorisuola (n. 1,0 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 260 g) 


Puusepän leipä (PS)

Puusepän leipä on perinteisesti juurella leivottu tattariton hapanleipä. Maussa on vivahdus omenaa. Puusepän leipä on ruispalojen mallinen ja siksi näppärä juuri eväsleipänä. Sen tunnistaa viulun kuvasta pinnalla. Puusepän leipä on hyvin tummaa väriltään tumman tefjauhon ansiosta.

Valmistusaineet: vesi, täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, maissijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 260 g) 


Ainon leipäset (AI)

Iloisen keltainen Aino, on leipä, josta kaikki oikeastaan alkoi keväällä 2004. Luomumaissista ja riisistä hapanjuurella valmistettava Aino on siis maultaan hapan, mutta väriltään heleän keltainen. Muodoltaan Ainon leipäset ovat suorakaiteen muotoisia.

Valmistusaineet: luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi, psyllium, vuorisuola (n. 0,9 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 280 g) minimitilaus 2 kg


Eilamari 2018 | All Rights Reserved | Webdesign by Grafiini | Powered by Kryptoniitti