Räätälöidyt Just mulle sopiva -tuotteet

Tuntuuko, ettei juuri mikään sovi tai ainakaan kukaan ei tee juuri minulle sopivaa leipää? Ymmärrämme tunteen! Kunnianhimoinen tavoitteemme onkin ollut tarjota leipää kaikille - rajoitteisiin katsomatta.

Ihan täydellisesti emme ole tässä onnistuneet, muun muassa siksi, että olemme joutuneet tekemään omia rajauksia käytettävissä olevien raaka-aineiden suhteen. Leipomotiloissamme ei esimerkiksi käsitellä pähkinöitä, jotta pähkinä- ja moniallergiset asiakkaamme välttyvät hengenvaarillisilta kontaminaatioilta.

Tällä hetkellä joudumme myös rajoittamaan vaativampien erikoistuotteiden leipomista, mutta emme silti halua kokonaan luopua lähtökohdastamme eli että jokainen ihminen on leivän arvoinen. Minimitoimituksissa hinta on hieman perusvalikoimaamme korkeampi, mutta tilattaessa isompia eriä, voidaan hinnasta neuvotella. Myös toimitusaika voi vaihdella parista viikosta reiluun kuukauteen.


Esimerkkejä räätälöidyistä tuotteista:

Kylväjän leipäset (KYL)

Kylväjän leipäset ovat lempeän makuisia ja hyvin pelkistetyistä raaka-aineista leivottuja, kuivahiivalla kohotettuja sämpylöitä. Tuotetta leivottiin ensimmäisen kerran keväällä 2020 kylvöjen aikaan. 

Valmistusaineet: hieno riisijauho, vesi, tumma tefjauho (n. 30 %), psyllium, ja vuorisuola (n. 1,1 %). 

Pakkauskoko: Kiloleipä (15-16 kpl eli 1 kg leipäsiä), minimitilaus 2 kg


Lennin leipäset (LE)

Lennin leipäset ovat lempeän makuisia kuivahiivalla kohotettuja sämpylöitä. Tuote on tehty tilaustyönä allergisen lapsen ruokavalion rotaatioon sopivaksi.

Valmistusaineet: hieno riisijauho, vesi, tumma tefjauho (n. 30 %), kotimainen kinoa (n. 10 %), psyllium, ja vuorisuola (n. 1,1 %). 

Pakkauskoko: Kiloleipä (15-16 kpl eli 1 kg leipäsiä), minimitilaus 2 kg


Helenan leipäset (HE)

Helenan leipäset ovat myös lempeän makuisia kuivahiivalla kohotettuja sämpylöitä, jotka leivotaan riisistä ja luomumaissista. Tuote syntyi kaipuusta vaaleaan ei niin juurevaan hiivaleipään. Leivässä ei ole siemeniä, rouheita tai leseitä, vaan se on yksinkertaisen maukas vaalea, vähän isompi höhö-hiivaleipänen. Ja kaupan päälle sopii myös tattaria syystä tai toisesta vältteleville. Samasta jauhoyhdistelmästä leivotaan myös Pörrin patonkeja.

Valmistusaineet: luomumaissijauho, hieno riisijauho, täysjyväriisijauho, vesi, psyllium, ja vuorisuola (n. 1,2 %). 

Pakkauskoko: Kiloleipä (12 kpl eli 1 kg leipäsiä), minimitilaus 2 kg (toinen kilo voi olla Pörrin patonkeina)


Pörrin patonki (PÖR)

Helenan leipästen sisartuote Pörrin patongit leivotaan riisistä ja luomumaissista. Leivässä ei ole siemeniä, rouheita tai leseitä, vaan se on yksinkertaisen maukas vaalea pikkupatonki. Kooltaan patonki on samankokoinen kuin perusvalikoiman pikkupatonki. Tilauksesta tattariton Pörrin patonki voidaan leipoa myös valkosipuli- tai yrittimaustettuna.

Valmistusaineet: luomumaissijauho, hieno riisijauho, täysjyväriisijauho, vesi, psyllium, ja vuorisuola (n. 1,2 %). 

Pakkauskoko: Kiloleipä (8 kpl eli 1 kg leipäsiä), minimitilaus 2 kg (toinen kilo voi olla Helenan leipäsinä)


Karin retkieväs (KAR)

Karin retkieväs on marraskuinen toivetuote, joka valmistetaan tattarista ja luomumaissista. Se on hyvin miedosti hapan, mutta silti hiivaton leipä ja sen maussa on häivähdys maltaisuutta. Muodoltaan leipä on ruispalanmuotoinen eli mitä mainioin eväsleipänä ja sen pintakuviona on kolme kuusta, kuten oli aikoinaan Yläneen kunnan vaakunassa.

Tuotteen nimi on vaihtunut toukokuussa 2021. Tuotteen nimi oli aiemmin Pappan retkieväs. Papat alkoivat yksinkertaisesti mennä sekaisin ja siksi päätimme ottaa etunimet käyttöön.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, luomumaissijauho, vesi, tattarirouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoko: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita), minimitilaus 2 kg


Väinön leipäset (VÄ)

Väinön leipäset valmistetaan Karin retkievään tapaan tattarista ja luomumaissista, mutta se on hitusen parempaa - ainakin, jos on maustetun hapanleivän ystävä. Väinön leipäset ovat muiden hapanleipiemme tapaan hiivattomia, mutta maultaan hyvin miedosti happamia. Perinteiset leipämausteet anis ja fenkoli korostavat niiden maun hienoista maltaista makeutta. Muodoltaan leipä on pyöreä. Kooltaan se on Iso Hertan kokoinen eli jonkin verran perusvalikoiman Hertta-reissaria isompi. Leivän valmistukseen ei käytetä sokeria tai muita makeutusaineita.

Väinön leipästen nimi on vaihtunut toukokuun alussa. Aiemmin tuotteen nimi oli Pappan parempi.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, luomumaissijauho, vesi, tattarilese, psyllium, anis (jauhettu ja kokonainen), jauhettu fenkoli, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoko: Kiloleipä (12 kpl eli 1 kg reissareita), minimitilaus 2 kg


Puuhakas (PH)

Puuhakas on perinteisesti juurella leivottu tattariton ja riisitön hapanleipä. Maussa on häivähdys maltaisuutta. Muodoltaan Puuhakas on sydämellinen kuten Tapio. Puuhakas on väriltään suhteellisen tummaa tumman tefjauhon ansiosta.

Valmistusaineet: tumma tefjauho, luomumaissijauho, hirssijauho, vesi, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoko: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita), minimitilaus 2 kg

HUOM! Mikäli olet tattarille tai jollekin muulle gluteenittomalle viljalle allerginen/yliherkkä, kerro asiasta tilauksen yhteydessä, jotta voimme tarkistaa, pystymmekö toimittamaan tuotteen kyllin puhtaana tarpeeseesi nähden - yleensä pystymme.


Poutapilvi (PO)

Poutapilvi on perinteisesti juurella leivottu miedosti, jos lainkaan hapan,  hirssihapanleipä. Muodoltaan Poutapilvi on sydämellinen kuten Tapio ja väriltään suhteellisen vaalea. Poutapilvi on parhaimmillaan kevyesti lämmitettynä.

Valmistusaineet: vesi, hirssijauho, hirssihiutale, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoko: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita), minimitilaus 2 kg


Elisen riisileipä (EL)

Elisen riisileipä on nimensä mukaisesti riisistä perinteisesti juurella leivottu hapanleipä. Maussa on häivähdys maltaisuutta, mutta hapanta makua siinä ei ole nimeksikään. Muodoltaan se on ruispalanmallinen, kuten Eväkäs, ja väriltään suhteellisen vaalea.

Valmistusaineet: vesi, täysjyväriisijauho, riisijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoko: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita), minimitilaus 2 kg


Elisen riisileipä, ilman pellavaa (EL-EP)

Elisen riisileipä on nimensä mukaisesti riisistä perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, josta on asiakastoiveiden vuoksi saatavana myös ilman pellavaa oleva versio. Maussa on häivähdys maltaisuutta, mutta hapanta makua siinä ei ole nimeksikään. Muodoltaan se on ruispalanmallinen, kuten Eväkäs, ja väriltään suhteellisen vaalea.

Valmistusaineet: vesi, täysjyväriisijauho, riisijauho, psyllium, vuorisuola (n. 1,1 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoko: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita), minimitilaus 2 kg


Suolaton Eväkäs  (E-S)

Suolaton Eväkäs on perinteisesti juurella leivottu hapanleipä, jonka on happamuus perustuu  riisiin. Suolaton Eväkäs on muodoltaan pyöreä. Useita kuukausia säilytettäessä suolaton leipä murenee pakastimessa hieman suolaista leipää helpommin.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).

Pakkauskoot: Kiloleipä (14-15 kpl eli 1 kg reissareita), minimitilaus 2 kg


Matti (MT)

Riisitön Matti on lempeä ja maukas hiivaleipä, josta leivotaan hieman reilumman kokoisia sämpylöitä.

Valmistusaineet: vesi, suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, tattarirouhe, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.

Pakkauskoko: Kiloleipä (12 kpl reilun kokoisia sämpylöitä), minimitilaus 2 kg


Naapurin ryytinen - maissiton yrttileipänen (N-RY)

Mehevä ja kuituinen yrtein maustettu ohut hiivaleipänen, joka sopii ohuena sämpylänä paremmin myös leivänpaahtimeen.

Valmistusaineet: vesi, tattarijauho, hirssijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium, vuorisuola, yrttiseos (timjami, rosmariini, kynteli, oregano) ja kuivahiiva.

Pakkauskoot: Kiloleipä (15 kpl eli noin 1 kg leipäsiä), minimitilaus 2 kgPappan leipäset (PA) ja polakka (PAL)

Aniksella maustettu Yläneläinen. Mausteisen leivän ystäville. Leipää saatavana satunnaisesti ja tilauksesta Yläneellä.

Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi,  tattarirouhe, tattarilese, psyllium, siirappi, vuorisuola, jauhettu anis ja kuivahiiva.

Pakkauskoko: Kiloleipä (12 kpl reilun kokoisia sämpylöitä) ja polakka (n. 480 g), minimitilaus 2 kgVaarin vakkaleipäset (VV)

Aniksella maustetut lempeän hunajaiset leipäset, joissa jauhoina vain tattaria ja hirssiä.

Valmistusaineet: vesi, karkea tattarijauho, hirssihiutale,  tattarirouhe, tattarirlese, psyllium, hunaja, vuorisuola, jauhettu anis ja kuivahiiva.

Pakkauskoko: Kiloleipä (12 kpl eli noin 1 kg), minimitilaus 2 kgMartta (MR)

Tattariton ja riisitön hiivaleipä.

Valmistusaineet: vesi, luomumaissijauho, tumma tefjauho, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.

Pakkauskoko: Kiloleipä (15-16 kpl eli noin 1 kg), minimitilaus 2 kgAurinkoinen (AUR)

Aniksella ja hunajalla maustettu maissihiivaleipä.

Valmistusaineet: vesi, luomumaissijauho, hunaja, psyllium, vuorisuola, jauhettu ja kokonainen anis sekä kuivahiiva.

Pakkauskoko: Leipä (n. 430 g), kiloleipä (12 kpl eli 1 kg litteitä sämpylöitä), erikseen tilattaessa minimitilaus 2 kg.


Kuivatuotteet:

Piian korppu (PI)

Juurella valmistettava hapankorppu, jossa viljaraaka-aineena on vain riisiä: mieto ja sydämellinen.

Valmistusaineet: Täysjyvriisijauho, riisijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,8 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta).
Tuote voi sisältää pieniä jäämiä tattarista, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.


Lukkarin kuminakorppu (LK)

Juurella valmistettava hapankorppu, jonka salaisuus piilee erittäin ravinteikkaissa jauhoissa: tattarissa ja tefissä. Maustettu kuminalla. Lukkari on kooltaan hieman Kulkureita suurempi korppu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, tumma tefjauho, pellavarouhe, psyllium, kumina (2,4 %), vuorisuola (n. 1,7 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta).Hapan blondi  (HB)

Hapan blondi on hapankorppusarjamme valkoinen lammas  - sekin on siis perinteisesti juurella hapatettu. Iloisen keltainen hapankorppu saa värinsä maissista ja hirssistä. Happamuus tulee puolestaan riisistä. Hapan blondin valmistuksessa ei käytetä tattaria.

Valmistusaineet: täysjyväriisijauho, maissijauho, hirssijauho, psyllium, vuorisuola (n. 1,8 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta). Tuote voi sisältää pieniä jäämiä tattarista, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.


Nyplääjän korppu (NY)

Valmistetaan vain pieninä erinä.

Juurella valmistettava, tattariton ja riisitön, miedosti hapan, sydämen mallinen hapankorppu.

Valmistusaineet: tumma tefjauho, luomumaissijauho, hirssijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,9 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta). Tuote voi sisältää pieniä jäämiä tattarista, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.Makean veden kalastajan korppu (KAS)

Valmistetaan vain pieninä erinä ja tilauksesta.

Juurella valmistettava, perinteisen makuinen, reilusti hapan ja hieman reilumman kokoinen hapankorppu ilman lisättyä suolaa.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium, taikinajuuri (edellisestä taikinasta).Oppipojan korppu (O)

Oppipojan korppua on valmistettu onnellisen sattuman seurauksena satunnaisesti elokuusta 2014 alkaen. Elokuussa 2020 reseptiä on hieman muokattu.

Juurella valmistettava, riisitön ja pellavaton aniksen ansiosta hieman makeaan vivahtava, mutta muiden hapankorppujen tapaan sokeriton hapankorppu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, luomumaissijauho, tattarilese, psyllium, anis, fenkoli, vuorisuola (n. 1,9 %) ja taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Eilamari 2018 | All Rights Reserved | Webdesign by Grafiini | Powered by Kryptoniitti