Hiivaleivät

HUOM!
Säilytä erityisesti hiivaleipä ilmavasti ja korkeintaan huoneenlämmössä. Eilamarin mehevät leivät sisältävät runsaasti kosteutta ja ovat sen vuoksi alttiita homehtumiselle. Tämän vuoksi tiiviisti pakatun leivän päiväyksiä tulee ehdottomasti kunnioittaa.

Toisin sanoen lämpimässä ja tiiviisti pakattuna leipä homehtuu takuuvarmasti. Säilyvyyttä voi parantaa pakastamisen lisäksi säilyttämällä leipää jääkaapissa, vaikka sitä ei yleisesti suositellakaan.

Jos leipä on kuivunut säilytettäessä liiaksi, se sopii murskattuna myös korppujauhoksi, jota voi käyttää leivitykseen tai lihapullataikinan jatkeena.

Tuotteen nimen jälkeen suluissa leipomon lyhenne tilaamista helpottamaan
Esim.
YL 1 = Yläneläinen leipä 400 g, 1 kpl
Y 3 =  3 x Yläneläinen hiivaleipäset 4 kpl
FL 1 = Isoäidin limppu 1 kpl
F 2 kg = 2 x Isoäidin leipäset 1 kg:n pussi


Yläneläinen (Y)Ylanelainen_1.jpg

Yläneläinen on Eilamarin suosituin vaalea leipä, joka on nimetty kotikylämme Yläneen mukaan. Leipomolla käytämme siitä tuttavallisemmin nimeä Yläri. Yläriä on saatavana matalana leipänä (YL) eli satakuntalaisittain kakkona, joka voidaan jakaa kuuteen osaan taittamalla, sekä sämpylöinä.

Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi,  tattarirouhe, tattarilese, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.

Pakkauskoot: Leipä (n. 400 g), kiloleipä (15-16 kpl eli 1 kg sämpylöitä) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 260 g) 


Isoäidin leipäset (F) ja limppu (FL)

Isoäidin limppu on siirapilla ja fenkolilla maustettu hiivaleipä. Sopii lempeän mausteisena myös jouluun.

Leivän valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi,  tattarirouhe, tattarilese, siirappi, psyllium, jauhettu fenkoli, vuorisuola ja kuivahiiva.

Pakkauskoot: Pieni limppu (n. 400 g) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 280 g)  sekä leipomolta suoraan tilattuna kiloleipä (15 kpl eli 1 kg sämpylöitä)


Pikkupatonki (PP)

Mehevä ja kuituinen pikkupatonki maistuu sekä ruoan kanssa että sellaisenaan. Eilamarin patonki on tavallista täyttävämpää. Valmiiksi pakattuna myydään kahden kappaleen pakkauksissa. Nimestään huolimatta pikkupatonki ei ole sen pienempi kuin muutkaan patonkimme.

Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi,  tattarirouhe, tattarilese, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.

Pakkauskoot: Kahden kappaleen pussi (n. 250 g) ja kiloleipä (8 kpl eli 1 kg patonkeja)


Valkosipulipatonki (VS)

Mehevä ja kuituinen pikkupatonki maistuu sekä ruoan kanssa että sellaisenaan. Eilamarin patonki on tavallista täyttävämpää.

Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi,  tattarirouhe, tattarilese, psyllium, vuorisuola, valkosipulijauhe ja kuivahiiva.

Pakkauskoot: Kahden kappaleen pussi (n. 250 g) ja kiloleipä (8 kpl eli 1 kg patonkeja)


Ryytinen (RY)

Mehevä ja kuituinen yrtein maustettu ohut hiivaleipänen, joka sopii niin minikokoiseksi pitsapohjaksi, välipalaksi kuin ruoan kanssakin nautittavaksi.

Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi,  tattarirouhe, tattarilesee, psyllium, vuorisuola, yrttiseos (timjami, rosmariini, kynteli, oregano) ja kuivahiiva.

Pakkauskoot: Neljän kappaleen pussi (n. 280 g) ja kiloleipä (15 kpl eli noin 1 kg leipäsiä)


Naapurin leipä (N)

Naapurin leipä on vaalea, maissiton, perinteisen makuinen hiivaleipä, joka leivotaan puikulan mallisiksi sämpylöiksi.

Valmistusaineet: vesi, suomalainen tattarijauho, hirssijauho, täysjyväriisijauho, suomalainen tattarirouhe, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.

Pakkauskoot: Kiloleipä (15-16 kpl eli 1 kg sämpylöitä) ja neljän kappaleen pikkupussi (n. 280 g), erikseen tilattaessa minimitilaus 2 kg.


Sesonkituotteet:

Joululimppu (JO)Joululimppu_netti.jpg

Joululimppu on siirapilla, fenkolilla, piparkakkumausteilla ja rusinoilla maustettu hiivaleipä. Leipä saa värinsä tummasta tefjauhosta, jota on tituleerattu myös afrikkaiseksi rukiiksi (hirssinsukuinen, gluteeniton vilja).

Leivän valmistusaineet: vesi, suomalainen tattarijauho, tumma tefjauho, täysjyväriisijauho,  tattarilese, siirappi, rusina, psyllium, vuorisuola, jauhettu fenkoli, kaneli, neilikka, pomeranssi, inkivääri ja kuivahiiva.

Pakkauskoko: Pieni limppu n. 400 g sesonkituote


Päivänpaiste (PÄ)Paivanpaiste

RESEPTIÄ UUDISTETTU: Päivänpaisteen maku on nyt entistäkin lempeämpi, sillä olemme jättäneet siitä pomeranssin pois. Aurinkoisen keltaisen, tattarittoman Päivänpaisteen taikinanesteenä on appelsiinituoremehu ja lempeää makua korostaa hunaja.

Leivän valmistusaineet:  luomumaissijauho, riisijauho, appelsiinituoremehu, vesi, täysjyväriisijauho, hunaja, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.

Pakkauskoko: Pieni limppu n. 400 g pääsiäisen sesonkituote


HUOM! Mikäli olet tattarille tai jollekin muulle gluteenittomalle viljalle allerginen/yliherkkä, kerro asiasta tilauksen yhteydessä, jotta voimme tarkistaa, pystymmekö toimittamaan tuotteen kyllin puhtaana tarpeeseesi nähden - yleensä pystymme.

Eilamari 2018 | All Rights Reserved | Webdesign by Grafiini | Powered by Kryptoniitti