Hapankorput

Eilamarin ohuet ja rapsakat hapankorput valmistetaan suomalaista hapanleipäperinnettä kunnioittaen ilman hiivaa, mutta luonnostaan gluteenittomista, täysjyväisistä aineksista.

Korppurasia_ ja_vakka.jpg

Kulkuri on reippaasti hapan, Junkkari miedompi ja Lukkari siltä väliltä. Näistä Kulkuria saa sekä kuminalla että ilman. Kalastajan korpuissa ei ole pellavarouhetta. Korppuja on kahta kokoa ja kahta muotoa. Kulkurin korppu ja Kulkurin kuminakorppu ovat pieniä pyöreitä ja Lukkarin, Junkkarin ja Kalastajan korput hitusen isompia pyöreitä korppusia, joiden halkaisija on noin seitsemän senttiä. Tattarittomat hapankorput leivotaan sydämen mallisiksi.

Eilamarin hapankorput sopivat myös huonohampaisille, sillä ne ovat sopivasti mureita.

Yhdessä korppupussissa on 150 grammaa hapankorppuja eli esimerkiksi Kulkuria
keskimäärin 30 kpl. Lukkari/Kalastaja -kokoa pussiin mahtuu 20-23 kpl.

Ehkä olette joskus kuulleetkin meistä. Keliakialiitto nimittäin valitsi hapankorpputuoteperheemme vuoden gluteenittomaksi tuotteeksi marraskuussa 2011. Leipomomme toiminta oli käynnistynyt pari kuukautta aiemmin.

UUTUUS! Korppujauhot

Ei vain yksi korppujauho, vaan kokonainen korppujauhoperhe!

Olemme tuomassa markkinoille hävikin hallinnasta syntyneen tuoteperheen, jossa kutakin tuoreleipäämme vastaa oma korppujauhonsa, sillä raaka-ainerajoitteet eivät rajoitu vain tuoreleipien syömiseen. Korppujauhomme sopivat perinteiseen tapaan murekkeiden ja lihapullatakinoiden jatkeeksi, leivityksiin, kuorrutuksiin ja hapanleivistä valmistetut myös suolaisten piiraiden pohjaksi. Niiden avulla valmistuu maittava piiras vaikka koko seurueelle turvallisesti gluteenittomana ja maukkaana.

Ensimmäisenä valikoimaan olemme jauhaneet erän Yläneläisen ja Hertan korppujauhoa. Seuraavana on vuorossa maissiton Naapuri.

Hiivaleipien korppujauho myydään 250 gramman paperipussissa ja hapanleipien korppujahot 250 gramman sellofaanipussissa. Valmistusaineet ovat täsmälleen samat kuin tuoreleivissä.


Korppupussit_mini_1.jpgKulkurin korppu (K)

Juurella valmistettava, perinteisen makuinen, reilusti hapan hapankorppu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, maissijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,9 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Kulkurin kuminakorppu (KK)

Juurella valmistettava, reilusti hapan ja kuminalla maustettu, tumma hapankorppu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, pellavarouhe, psyllium, kumina (2,4 %), vuorisuola (n. 1,8 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Junkkarin korppu (J)

Juurella valmistettava, miedosti hapan hapankorppu, jossa jauhona ainoastaan tattaria.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,9 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Lukkarin korppu (L)

Juurella valmistettava  hapankorppu, jonka salaisuus piilee erittäin ravinteikkaissa jauhoissa: tattarissa ja tefissä. Lukkari on kooltaan hieman Kulkureita suurempi korppu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, tumma tefjauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,8 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Kalastajan korppu (KA)

Juurella valmistettava, perinteisen makuinen, reilusti hapan ja hieman reilumman kokoinen hapankorppu.

Valmistusaineet: karkea tattarijauho, täysjyväriisijauho, tattarilese, psyllium, vuorisuola (n. 1,6 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta).


Kisällin korppu (KI)

Juurella valmistettava, tattariton, perinteisen hapan, hieman omenahappoiselta maistuva ja sydämen mallinen hapankorppu.

Valmistusaineet: täysjyväriisijauho, tumma tefjauho, maissijauho, pellavarouhe, psyllium, vuorisuola (n. 1,9 %), taikinajuuri (edellisestä taikinasta). Tuote voi sisältää pieniä jäämiä tattarista, koska samassa tilassa leivotaan ja käsitellään tattaria sisältäviä tuotteita.


Eilamari 2018 | All Rights Reserved | Webdesign by Grafiini | Powered by Kryptoniitti