Hiivaleivät
Täysjyväistä, pelkistettyä ja maukasta
Eilamari-tuotteet ovat aina täysin gluteenittomia, kaurattomia, vehnättömiä, maidottomia ja soijattomia, mikä mahdollistaa niiden sopimisen hyvin monenlaisiin erityisruokavalioihin. Pääsääntöisesti tuotteemme ovat myös vegaanisia. Tuotteissamme ei käytetä väri- tai lisäaineita eikä lisättyä tärkkelystä
Eilamarin jauhovarastosta löytyy tattaria niin hienona kuin karkeana jauhona, rouheena ja leseenä. Riisiä on useampaa lajia ja jauhatusta, maissia luomuna ja hirssiä jauhona ja hiutaleena, teffiä löytyy tummaa ja vaaleaa sekä tietysti kotimaista kvinoaa. Pellavarouhe, joka muuten on pellavaöljyn valmistuksen sivutuote sekä psyllium tuovat tuotteisiimme lisää kuitua. Hiivaleivät leivotaan näistä täysjyväisistä gluteenittomista jauhoista kuten hiivattomat hapanleipämmekin.
Yläri on ykkönen
Suosituin hiivaleipämme on kotikylämme mukaan nimetty Yläneläinen. Rouheassa Yläneläisessä on kotimaisen tattarijauhon, luomumaissin ja tumman riisijauhon lisäksi myös tattarilesettä ja -rouhetta. Samasta jauhoseoksesta leivotaan myös siirapilla ja Eilan isoäidin suosikkimausteella fenkolila maustettu Isoäidin limppua. Myös kotimaisin yrtein maustettu Ryytinen ja Valkosipulipatonki valmistetaan siitä.
Jauhoseos on tulossa myos kotileipureiden iloksi myyntiin lähikuukausina.
Tuotteen nimen jälkeen suluissa leipomon lyhenne tilaamista helpottamaan
Esim.
YL 1 = Yläneläinen leipä 380 g, 1 kpl
Y 3 = 3 x Yläneläinen hiivaleipäset 4 kpl
FL 1 = Isoäidin limppu 1 kpl
F 2 kg = 2 x Isoäidin leipäset 1 kg:n pussi
Yläneläinen on ylivoimaisesti suosituin vaalea leipämme. Se on nimetty kotikylämme mukaan. Leipomolla käytämme siitä tuttavallisemmin nimeä Yläri. Yläriä on saatavana matalana leipänä (YL) eli satakuntalaisittain kakkona, joka voidaan jakaa kuuteen osaan taittamalla, sekä sämpylöinä.
Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi, tattarirouhe, tattarilese, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 814 kJ (194 kcal)
rasvaa 1,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 40,9 g
josta sokereita 0,4 g
ravintokuitua 4,2 g
proteiinia 6,4 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoot: Leipä (YL) (380g), kiloleipä (15-16 kpl eli 1 kg sämpylöitä) ja neljän kappaleen pikkupussi (260 g). Saatavana myös Yläneläinen Korppujauhoa (250 g).
Etiketin tunnusväri: vaalean vihreä
Isoäidin leipäset (F) ja
Isoäidin limppu (FL)
Isoäidin limppu on siirapilla ja fenkolilla maustettu hiivaleipä. Sopii lempeän mausteisena myös jouluun.
Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi, tattarirouhe, tattarilese, siirappi, psyllium, jauhettu fenkoli, vuorisuola ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 768 kJ (183 kcal)
rasvaa 1,5 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 37,7 g
josta sokereita 4,2 g
ravintokuitua 4,2 g
proteiinia 6,8 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoot: Pieni limppu (400 g) ja neljän kappaleen pikkupussi (270 g) sekä leipomolta suoraan tilattuna kiloleipä (15 kpl eli 1 kg sämpylöitä)
Etiketin tunnusväri: vaalean vihreä
Naapurin leipäset (N)
Naapurin leipä on vaalea, maissiton, perinteisen makuinen hiivaleipä, joka leivotaan puikulan mallisiksi sämpylöiksi.
Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, hirssijauho ja/tai -hiutale, täysjyväriisijauho, suomalainen tattarirouhe, vesi, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 874 kJ (209 kcal)
rasvaa 1,8 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,4 g
hiilihydraattia 40,9 g
josta sokereita 0,2 g
ravintokuitua 4,6 g
proteiinia 8,8 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoot: Kiloleipä (15-16 kpl eli 1 kg sämpylöitä) ja neljän kappaleen pikkupussi (270 g). Saatavana myös Naapuri Korppujauhoa (250 g).
Etiketin tunnusväri: vaalean sininen
Naapurista voidaan erikoistilauksesta leipoa myös yrtein maustettua versiota (Naapurin ryytinen, N-RY)
Kuituinen yrtein maustettu ohut hiivaleipänen, joka sopii niin minikokoiseksi pitsapohjaksi, välipalaksi kuin ruoan kanssakin nautittavaksi.
Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi, tattarirouhe, tattarilesee, psyllium, vuorisuola, yrttiseos (timjami, rosmariini, kynteli, oregano) ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 789 kJ (188 kcal)
rasvaa 1,3 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 39,4 g
josta sokereita 0,3 g
ravintokuitua 4,0 g
proteiinia 6,3 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoot: Neljän kappaleen pussi (260 g) ja kiloleipä (15-16 kpl eli 1 kg leipäsiä)
Valkosipulipatonki (VS)
Mehevä ja kuituinen pikkupatonki maistuu sekä ruoan kanssa että sellaisenaan. Eilamarin patonki on tavallista täyttävämpää.
Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi, tattarirouhe, tattarilese, psyllium, vuorisuola, valkosipulijauhe ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 802 kJ (191 kcal)
rasvaa 1,3 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 40,0 g
josta sokereita 0,4 g
ravintokuitua 4,1 g
proteiinia 6,4 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoot: Kahden kappaleen pussi (250 g) ja kiloleipä (8 kpl eli 1 kg patonkeja)
Etiketin tunnusväri: vaalean vihreä
Pikkupatonki (PP)
Mehevä ja kuituinen pikkupatonki maistuu sekä ruoan kanssa että sellaisenaan. Eilamarin patonki on tavallista täyttävämpää. Valmiiksi pakattuna myydään kahden kappaleen pakkauksissa. Nimestään huolimatta pikkupatonki ei ole sen pienempi kuin muutkaan patonkimme.
Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, luomumaissijauho, täysjyväriisijauho, vesi, tattarirouhe, tattarilese, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 814 kJ (194 kcal)
rasvaa 1,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 40,9 g
josta sokereita 0,4 g
ravintokuitua 4,2 g
proteiinia 6,4 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoot: Kahden kappaleen pussi (250 g) ja kiloleipä (8 kpl eli 1 kg patonkeja)
Etiketin tunnusväri: vaalean vihreä
Helenan leipäset (HE)
Helenan leipäset ovat myös lempeän makuisia kuivahiivalla kohotettuja sämpylöitä, jotka leivotaan riisistä ja luomumaissista. Tuote syntyi kaipuusta vaaleaan ei niin juurevaan hiivaleipään. Leivässä ei ole siemeniä, rouheita tai leseitä, vaan se on yksinkertaisen maukas vaalea, vähän isompi höhö-hiivaleipänen. Ja kaupan päälle sopii myös tattaria syystä tai toisesta vältteleville. Samasta jauhoyhdistelmästä leivotaan myös Pörrin patonkeja.
Valmistusaineet: luomumaissijauho, hieno riisijauho, täysjyväriisijauho, vesi, psyllium ja vuorisuola.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 820 kJ (196 kcal)
rasvaa 1,0 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2 g
hiilihydraattia 43,7 g
josta sokereita 0,3 g
ravintokuitua 3,7 g
proteiinia 3,4 g
suolaa 1,2 g
Pakkauskoko: Neljän kappaleen pussi (270 g) ja kiloleipä (14 kpl eli 1 kg leipäsiä)
Etiketin tunnusväri: keltainen
Pörrin patonki (PÖR)
Helenan leipästen sisartuote Pörrin patongit leivotaan riisistä ja luomumaissista. Leivässä ei ole siemeniä, rouheita tai leseitä, vaan se on yksinkertaisen maukas vaalea pikkupatonki. Kooltaan patonki on samankokoinen kuin perusvalikoiman pikkupatonki.
Tilauksesta tattariton Pörrin patonki voidaan leipoa myös valkosipuli- tai yrittimaustettuna.
Valmistusaineet: luomumaissijauho, hieno riisijauho, täysjyväriisijauho, vesi, psyllium ja vuorisuola.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 820 kJ (196 kcal)
rasvaa 1,0 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,2 g
hiilihydraattia 43,7 g
josta sokereita 0,3 g
ravintokuitua 3,7 g
proteiinia 3,4 g
suolaa 1,2 g
Pakkauskoko: Kahden kappaleen pussi (250 g) ja kiloleipä (8 kpl eli 1 kg patonkeja)
Etiketin tunnusväri: keltainen
Uutta odotellessa...
Kesällä leivomme myös lihapiirakoita ja Tonnis-tonnikalapiirakkaa, jota on saatavana Yläneeltä myymälästämme.
Sesonkituotteet
Joululimppu (JO)
”Taivaallinen limppu vei voiton joululeipävertailussa” otsikoi Gluteeniton elämä lehti 24.11.2023, kun Joululimppumme nappasi vertailun parhaat pisteet. Lehti vertaili markkinoilla saatavilla olevia joulu- ja saaristolaisleipiä. Kaikkiaan tuotteita oli mukana 11.
Joululimppu on siirapilla, fenkolilla, piparkakkumausteilla ja rusinoilla maustettu hiivaleipä. Leipä saa värinsä tummasta tefjauhosta, jota on tituleerattu myös afrikkaiseksi rukiiksi (hirssinsukuinen, gluteeniton vilja).
Valmistusaineet: suomalainen tattarijauho, tumma tefjauho, täysjyväriisijauho, vesi, tattarilese, siirappi, luomurusina, psyllium, vuorisuola, jauhettu fenkoli, kaneli, neilikka, pomeranssi, inkivääri ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 792 kJ (189 kcal)
rasvaa 1,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 38,1 g
josta sokereita 7,9 g
ravintokuitua 5,1 g
proteiinia 7,1 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoko: pieni limppu (400 g), sämpylät 4 kpl (260 g) ja sämpylät kilon pussi, sesonkituote
Tuotetta voidaan valmistaa tilauksesta myös ilman rusinoita (JO-ER). Tarkista mahdollinen toimituspäivä leipomolta.
Lisäksi saatavana tattariton Joululimppu (JO-ET)ja Tattarijoululimppu (JO-T), jossa ainoana jauhona on tattari.
Tattariton Joululimppu (JO-ET)
Joululimpusta valmistetaan tilauksesta myös tattaritonta versiota, jossa jauhoina ovat riisi ja tumma tefjauho.
Joululimppu on siirapilla, fenkolilla, piparkakkumausteilla ja rusinoilla maustettu hiivaleipä. Leipä saa värinsä tummasta tefjauhosta, jota on tituleerattu myös afrikkaiseksi rukiiksi (hirssinsukuinen, gluteeniton vilja).
Valmistusaineet: tumma tefjauho, täysjyväriisijauho, vesi, tattarilese, siirappi, luomurusina, psyllium, vuorisuola, jauhettu fenkoli, kaneli, neilikka, pomeranssi, inkivääri ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa 788 kJ (188 kcal)
rasvaa 1,4 g
josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
hiilihydraattia 37,9 g
josta sokereita 8,1 g
ravintokuitua 4,7 g
proteiinia 7,1 g
suolaa 1,1 g
Pakkauskoko: pieni limppu (400 g)
Tuotetta voidaan valmistaa tilauksesta myös ilman rusinoita. Tarkista mahdollinen toimituspäivä leipomolta.
Päivänpaiste (PÄ)
Päivänpaisteen maku on nyt entistäkin lempeämpi, sillä olemme jättäneet siitä appelsiinin makua vahvistaneen pomeranssin pois. Aurinkoisen keltaisen, tattarittoman Päivänpaisteen taikinanesteenä on edelleen appelsiinituoremehu ja lempeää makua korostaa hunaja.
Valmistusaineet: luomumaissijauho, riisijauho, appelsiinituoremehu, täysjyväriisijauho, hunaja, psyllium, vuorisuola ja kuivahiiva.
Ravintosisältö /100 g:
Energiaa
rasvaa
josta tyydyttyneitä rasvahappoja
hiilihydraattia
josta sokereita
ravintokuitua
proteiinia
Pakkauskoko: Pieni limppu (400 g), pääsiäisen sesonkituote
Vinkkejä sopivien tuotteiden löytämiseen
Kun olet erityisen herkkä
Leivässä käytetystä jauhoyhdistelmästä riippuen leivontajauhona käytetään jotain leivässä muutenkin olevaa jauhoa tai pahden jauhon yhdistelmää. Suurin osa tuotteistamme sisältää tattaria ja kaikki tattaria sisältävät leivät myös leivotaan tattarilla. Tämän vuoksi tuotteissamme on ilman erityistoimenpiteita pieni riski erityisesti tattarikontaminaatio. Pystymme kuitenkin tarvittessa leipomaan eriä myös niin, ettei kontaminaatiovaaraa ole.
Mikäli olet tattarille tai jollekin muulle gluteenittomalle viljalle allerginen/yliherkkä, kerro asiasta tilauksen yhteydessä, jotta voimme tarkistaa, pystymmekö toimittamaan tuotteen kyllin puhtaana tarpeeseesi nähden – yleensä pystymme.
Kun mikään ei tunnu sopivan
Joko tutustuit räätälöityihin tuotteisiimme? Ne ovat kaikki syntyneet asiakkaidemme täsmällisiin tarpeisiin ja toiveisiin.
Kaikki tuotteissamme käytetyt jauhoseokset sekoitetaan omissa tiloissamme, minkä vuoksi voimme tarvittaessa valmistaa myös räätälöityjä tuotteita juuri Sinulle sopivista valikoimaamme kuuluvista raaka-aineista.
Jos niistäkään ei löydy sopivaa, soita Eilalla. Kenties löydämme ratkaisun.
Etsin hiivatonta leipää
Katsoitko jo hapanleipäosion? Meillä hapan-sanalla viitataan aina hapanjuurileivontaan ja silloin tuotteessa ei ole käytetty leivinhiivaa. Mietoja olemassa olevia hapanleipiä eli ”vaaleita leipiä” ovat mm. Elisen riisileipäset ja Elisen riisileipäset ilman pellavaa. Myös Ainon leipäset pyritään leipomaan happamuudeltaan mietoina, mutta lopputulos selviää vasta maistamalla.
Säilyvyys ja säilytys
Kaikkiin leipäpakkauksiimme merkitään sekä leivotapäivä että parasta ennen -päivä. Parasta ennen -päiväys on hiivaleivissä leivontapäivä + 3 päivää. Esimerkiksi maanantaina leivotun leivän parasta ennen -päivä on torstaina.
Säilytä erityisesti hiivaleipä ilmavasti ja korkeintaan huoneenlämmössä (21°C). Eilamarin mehevät leivät sisältävät runsaasti kosteutta ja ovat sen vuoksi alttiita homehtumiselle. Tämän vuoksi tiiviisti pakatun leivän päiväyksiä tulee ehdottomasti kunnioittaa. Toisin sanoen lämpimässä ja tiiviisti pakattuna leipä homehtuu takuuvarmasti.
Pakastamalla ja kuivaamalla lisäaikaa
Säilyvyyttä voi parantaa pakastamisen lisäksi säilyttämällä leipää viileässä jääkaapissa, vaikka sitä ei yleisesti suositellakaan.
Jos leipä on kuivunut säilytettäessä liiaksi, se sopii murskattuna myös korppujauhoksi, jota voi käyttää leivitykseen tai lihapullataikinan jatkeena.
Leipomolta tuotteemme lähtevät toimituksiin aina tuoreina, jolloin ne sopivat mainiosti pakastettavaksi kotona. Niitä voi kuitenkin olla myynnissä jälleenmyyjillämme myös pakasteina. Jäädytettyä ja sulatettua tai sulanutta tuotetta ei tietystikään ole hyvä pakastaa enää uudelleen.
–