Tuotteet

Aitoa korviketta

Leipomo Eilamarin erikoisalaa ovat kansallisruokamme ruishapanleivän gluteenittomat korvikkeet. Eilamari-tuotteet valmistetaan käsityönä puhtaista, luonnollisista ja luonnostaan gluteenittomista aineksista varsinaissuomalaisia leivontaperinteitä kunnioittaen. Kuivatuotteet valmistetaan samoista taikinoista kuin tuoreleivät.

Hiivaleipien kohotukseen käytämme kuivahiivaa. Suosituin hiivaleipämme on kotikylämme mukaan nimetty Yläneläinen. Hiivataikinoiden jauhoyhdistelmistä voidaan leipoa myös hiivattomia lyhyen hapatuksen juurileipiä, jolloin ne ovat miedompia ja jauhoyhdistelmästä riippuen myös väriltään vaaleampia kuin varsinaiset hapanleivät.

Tutustu tuoteryhmiin klikkaamalla alla olevia ryhmien otsikoita!

Miksi tuotteita on niin monta?

Aluksi hapanleipiä oli vain kaksi. Toinen ilman kuminaa ja toinen sen kanssa. Sitten oli tarve saada Marin miehelle leipää pelkästä tattarista. Leipomoa perustettaessa syksyllä 2011 hapanleivät saivat nimet Hertta, Ruutu ja Tapio.

Keväällä 2012 saimme asiakastoiveen pellavattomasta hapanleivästä ja syntyi Eväkäs. Sitten toivottiin tattaritonta tummaa leipää. Pienen pohdinnan jälkeen testasimme jauhoyhdistelmää, joka nyt tunnetaan Puuseppänä. Tämäkään toive ei jäänyt viimeiseksi. Nyt parhaina päivinä eri jauhoyhdistelmistä leivottavia hapantaikinoita voi olla 11 erilaista.

Usko tuotteiden menekkiin kotikylän ulkopuolella ei ollut alkujaan kummoinen ja siksi teimme ”ylimääräisistä” taikinoista hapankorppuja, jotka säilyvät kauemmin ja joita voisimme tarjota myös kauemmas.