Hyvä tietää

Eilamari on rekisteröity tavaramerkki ja sen alla valmistetut tuotteet ovat gluteenittomia, (myös kaurattomia ja vehnättömiä) maidottomia ja soijattomia. Rajaus on syntynyt alunperin omien perheidemme tarpeisiin, mutta olemme vuosien mittaan huomanneet, että emme ole tarpeemme kanssa lainkaan niin harvinaisia kuin kuvittelimme.

Virallisesti yrityksemme nimi on Eilamari Oy. Yrityksen takana ovat kahden perheen äidit, Eila ja Mari. Olemme siis kahden perheen perheyritys. Aloitimme leipomotoiminnan ilman suuria kuvitelmia syksyllä 2011 kahdella erillisellä toiminimellä. Yhdessä perustamallemme osakeyhtiölle leipomoliiketoiminta siirtyi 1.4.2014. Eilan toiminimi Makaronipora on edelleen olemassa ja siihen saattaa törmätä mm. etsiessään liittymän omistajaa, kun leipomolta on yritetty ottaa yhteyttä.

Leipomo Eilamari leipoo kahdessa erillisessä rakennuksessa Yläneellä, Haverintien varrella. Myymälämme  on alatalolla osoitteessa Haverintie 3. Varsinainen ja vanha tuttu leipomo, leipomon väen kesken ylätalo, keskittyy varsinaiseen leivontaan ja ennakkotilausten pakkaamiseen ja toimittamiseen. Ylätalolle on myös yrityksemme virallinen osoite Koulutie 1. Talo löytyy Koulutien lisäksi osoitteella Haverintie 18B, mutta sieltä ei siis ole enää mahdollista ostaa tuotteita.

Alatalon pihassa kannattaa katsoa jalkoihinsa, sillä piha on kuoppainen, ja asfaltoitu. Sateen sattuessa pihaan tulee myös lätäköitä. Ne eivät ole syviä, mutta kenkänsä ja sukkansa niissä saa silti kasteltua. Kuopat ovat muisto 90-luvun lamasta. Pihan remontti on suunniteltu kesälle 2024.
Vaikka alatalon tila on rakennettu leipomo-kahvilaksi ja viimeksi ennen meitä siinä on ollut Yläneen Kahvikeidas, meillä on vain eräänlainen kevytversio kahviosta.  Istumapaikkoja löytyy lähinnä pihaltamme, joka on varjon puolella pääosan aukioloaikaa.